rent-a-car
Най-доброто място за Вашите публикации!

Видове кучешки храни

Видове кучешки храни

Видове кучешки храни. Нека започнем с основното: кучето е хищник, но хищник, който не е строго месояден. При условия, когато има малко или изобщо няма месо, кучетата са в състояние да издържат на други източници на енергия. Освен това, в определено количество и зърнени храни, бобови растения, билки, корени и горски плодове са необходими на тези животни за качествен здрав живот.

Видове кучешки храни

И ако за дивите кучета (вълци, койоти) количеството протеин е важно, за да оцелеят в естествени условия, то количеството протеин в състава на храната за домашни кучета зависи от тяхната порода и активност.

Естествената храна в идеалния случай е сурова или варена диета, която е най-близка до това как кучето се храни в дивата природа. Но често собствениците наричат ​​„естествена“ или храна от масата си, или каша, приготвена от зърнени храни, приготвена с добавка на малко количество месо. Първият вариант е опасен за животните (понякога фатален – поради наличието на сол, подправки и други добавки). Вторият е просто безполезен и може да провокира хронични заболявания. Висококачествената естествена храна трябва да се състои от 50% или повече месо.

Има ли плюсове естествената храна за кучета?

  • Ясен и контролиран състав.
  • Не е необходимо кучетата да бъдат специално обучавани да се хранят с естествена домашна храна.
  • Кои са минусите на естествената храна:
  • Цената, това е на първо място. Месото е скъп продукт, а кучето Ви се нуждае, имат нужда от много месо, особено по-големите по размер кучета.

Суровото месо може да бъде заразено с паразити и готвенето му отнема хранителните вещества, от които Вашето куче се нуждае.

Собственикът трябва не само да готви много и постоянно, но и да изчислява и следи диетата, да добавя витамини и минерали, ако е необходимо, и да въвежда нови продукти.

Не всеки иска да прекарва голяма част от времето си в готвене за домашен любимец.

Видове кучешки храни
Scroll to top