rent-a-car
Най-доброто място за Вашите публикации!

Гаражни врати – повдигащи, секционни, люлеещи се, ролетни

Гаражни врати

Какви гаражни врати е по-добре да изберете?

Търсите ли подходящи гаражни врати за лятна къща, гараж, навес, паркинг или частна селска къща? Ако не знаете коя от всички гаражни врати да изберете или искате да смените старите с по-модерни, то тази статия е за Вас! Направихме за Вас подробен преглед на най-търсените и популярни дизайни, сравнихме всички плюсове и минуси, проверихме цени и разходите за монтаж.

Преди да направите избор, трябва да измерите отвора на помещението за гараж. Нужно е да разберете дали гаражът ще се отоплява или ще остане студен, колко е важна устойчивостта срещу взлом. Също така – важен ли е външният вид на крилото, дали искате гаражните врати да бъдат управлявани с електрическо задвижване. Дали имате нужда от най-евтината гаражна врата или сте готови да платите допълнително за комфорт, външен вид и топлоизолация.

В нашата компания можете да закупите гаражни врати от всички видове, описани по-долу в тази статия.

Какво представляват гаражните врати

Тук няма да разглеждаме видове екзотични дизайни, като сгъваеми врати (акордеони), плъзгащи се секционни врати, високоскоростно фолио и други спирални. Техният обхват е тесен сегмент в индустрията и производството, така че нека тук да преминем към най-популярните видове гаражни врати.

Най-простите стоманени люлеещи се врати

Те се състоят от две, да ги наречем, клапи, обикновено отварящи се навън. Заварени от ъгъл (сега от профилна тръба) и обвити с горещо валцуван лист с дебелина 2-3 mm.

По-рано такива врати хората са правили сами, или с помощта на заварчик от съседен гараж. Сега тези врати могат да бъдат поръчани готови, има малки предприятия, които ще Ви ги направят бързо и лесно.

По желание можете да към тази гаражна врата, да добавите изолация и облицовка от дъска отвътре, да добавите вградена ключалка, вентилационни решетки. Трябва да се има предвид, че дори и с изолация, те не са подходящи за монтаж в отопляеми помещения. Стоманената рамка ще замръзне и ще се покрие със скреж поради температурни разлики.

Гаражни врати – повдигащи, секционни, люлеещи се, ролетни
Scroll to top