rent-a-car
Най-доброто място за Вашите публикации!

За сертификатите в езиковите школи

езиковите школи

Най-известните и солидни сертификати за обучение са CELTA и DELTA. Първият е за начинаещи преподаватели в езиковите школи, които искат да подобрят нивото си, вторият е за по-напреднали. И двете дават право на преподаване и предполагат, че собственикът им е силен не само в езика, но и в методологията. Тоест, това е силен преподавател, а не просто познавач на английски.

IELTS, TOEFL, CAE са популярни сертификати в езиковите школи

Които свидетелстват за напредналото ниво на английски език на притежателя им. Но те се получават за обучение или работа в англоговорящи страни, а не за преподаване на езика. Следователно преподавателят по IELTS не е лош, но най-вероятно е по-слаб от учител по CELTA.

Всички споменати сертификати за преподаване в езикови школи се издават у нас, но е по-добре преподавателят от една добра езикова школа да получи сертификат в англоговоряща страна: има различен подход към преподаването и не е достатъчно само да се плати, както често се случва у нас.

Учителски опит.

Добре е учителят да има опит в живот в езикова среда, тоест да е живял в англоговорящи страни. Това е от съществено значение за тези, които учат езика от дълго време, но е особено важно за начинаещи и за деца. Защото именно в началните нива се полага основата за бъдещо познаване на езика.

Статус на преводач.

Много училища привличат ученици с факта, че в тях преподават носители на езика. Но само по себе си това не дава никакво предимство. Добрият учител по руски може да бъде по-добър от лошия чуждестранен. И често в училищата, под прикритието на носител на езика, продават всеки чужденец – той може да се окаже не учител, а бъдещ лекар или футболист, решил да спечели допълнителни пари. Чуждестранните учители трябва да бъдат оценявани по същите критерии като рускоговорящите.

Оценете програмата на една езикова школа

Друг въпрос, който трябва да се обсъди в самото начало при избора на добра езикова школа, е програмата. Ако я има, това е добре. Ако е, това е добре. Если это так, это нормально.

Ако я няма, определено не е оk. Ако мениджърът в езиковата школа не може да покаже учебната програма и се измъква с общи фрази, тогава си е ясно, че няма никаква програма.

За сертификатите в езиковите школи
Scroll to top