rent-a-car
Най-доброто място за Вашите публикации!

Как да отпушите всеки канал на тоалетната и мивката

Как да отпушите канал на тоалетната

Как да отпушите канал на тоалетната? Експертът по ВиК и отопление Ричард Третеуей ни показва всеки обикновен домакински канал и как да го отпушим като професионалист. Всички водопроводни системи се запушват – няма начин да го избегнем. Ще Ви покажем как да изчистите упоритите запушвания в кухненска мивка, вана, тоалетна и подов сифон.

Тези доказани техники ще отстранят почти всяко запушване. Ако не можете да изчистите запушване след няколко опита, уверете се, че сте признали поражението си и предайте работата на услуга за почистване на канали или лицензиран водопроводчик. Прилагането на твърде голяма сила може да повреди трайно тръба или арматура.

Въпреки това, специализираните водопроводни инструменти, използвани за борба със запушванията, са достъпни и се предлагат във всеки магазин за хардуер или домашен център; можете дори да наемете някои.

Отпушване на тоалетна

Как да използвате бутало за отпушване на тоалетната

Опитът да прокарате запушалка през тоалетна с бутало често може да влоши проблема. Вместо това създайте уплътнение и бавно натиснете надолу буталото, преди да го дръпнете рязко назад. Всмукването може да помогне да издърпате запушалката обратно нагоре към купата, разрушавайки запушването и позволявайки на гравитацията да поеме надмощие.

За упорити запушвания буталото може да не свърши работа. Вместо това инструмент, наречен шнек за килер, се вписва в тоалетната чиния и позволява на потребителя да подаде кабел през тоалетната, без да надраска покритието. Тези шнекове могат да разрушат задръстванията или да закачат задръстването и да го издърпат обратно през купата.

Как да отпушите канал на тоалетната

Буталата са отлични за отпушване на мивки, но е важно да използвате правилната техника. Всички тоалетни мивки, отговарящи на правилата, имат преливници на около сантиметър от ръба и потапянето често води до връщане на налягането през преливника, вместо да натиска запушването. Покрийте тази дупка с парцал и натискайте с ръка, докато се потапяте, за да се възползвате от хидравличното налягане.

Когато буталото не свърши работа, може да се наложи да използвате телена дренажна змия. За да използвате дренажна змия, отстранете изскачащия модул в мивката и внимателно подайте жицата в канала, докато въртите дръжката. След като змията напредне малко, придвижете още малко тел от змията и продължете. Това ще разруши запушването и ще го избута през тръбата.

За бани с двойни мивки, каналите на мивката често се срещат заедно в T или Y фитинг. В мивките с Т-образни фитинги, змия, захранена през единия сифон на мивката, може да премине през тръбите и в другата мивка, вместо да тича надолу по канала към запушването. В тези случаи може да е необходимо да се изреже T, да се извие дренажът и след това да се замени фитингът с Y-тип фитинг.

Как да отпушите всеки канал на тоалетната и мивката
Scroll to top