rent-a-car
Най-доброто място за Вашите публикации!

Как да почистите канала на кухненската мивка? – част 1

канала на кухненската мивка

Ако канала на кухненската мивка мирише лошо, не може да се отцеди или се оттича много бавно, каналът на вашата мивка може да е запушен. Трябва да се справите с това възможно най-скоро.

В противен случай във вашата кухня може да се случи бедствие. Запушената кухненска мивка затруднява почистването на кухнята, но също така ще доведе до високи разходи за труд за професионален водопроводчик. В това ръководство ще намерите няколко начина за почистване на кухненската мивка.

Как да почистите канала на кухненската мивка?

Често основната причина за запушване на канала са остатъците от храна. Тъй като дренажните тръби са малки и имат много завои, е трудно да се отстранят навреме твърдите частици, което влошава и затруднява отпушването на каналите с времето. В допълнение, увеличаването на остатъчни мазнини по вътрешната стена прави отвора на тръбата все по-тесен, което води до все по-бавно източване на водата от мивката.

Кухненската мивка е запушена с мазнина в тръбите. Затова просто трябва да излеете съд с гореща вода в мивката и след това да добавите малко студена вода, така че температурата на водата да е около 60-70 градуса. Ако имате бойлер, който е свързан към Вашата кухня, просто трябва непрекъснато да изплаквате мивката с гореща вода в продължение на 3 минути. През зимата изплакването ще отнеме малко повечко време.

Забележка: Не изливайте горещата вода директно в порцеланова мивка, вместо това я излейте в канала. Ако използвате PVC улуци, не използвайте този метод. Тъй като врящата вода може да омекоти някои видове PVC тръби.

2. Използвайте бутало за да отпушите канала на мивката.

Как да почистите кухненска мивка, в която се задържа и застоява неоттичаща се вода?

 Буталото е полезен инструмент за отстраняване на запушвания в канали и тръбопроводи. Когато го използвате, уверете се, че гуменият вендуз е плътно покрит с вода.

Натиснете буталото към дренажния отвор, за да отстраните въздуха и водата отвътре, след което издърпайте нагоре, за да отстраните запушването.

Как да почистите канала на кухненската мивка? – част 1
Scroll to top