Кашкавал на конци – не само вкусен, но и развихря въображението

кашкавал на конци

Разваля ли се кашкавалът на конци? Колко дълго се съхранява?

Кашкавалът е лека закуска, популярна както сред възрастните, така и сред децата. Тази храна е била основна част от пакетите за обяд и е еднакво приятна – та кой не обича кашкавал? Кашкавал на конци е просто моцарела, която има влакнеста текстура, откъдето идва и името му.

В този случай, вместо да се оформя на топки кашкавал моцарела, той се разтяга отново и отново, за да се получи тази жилава текстура и се суши, вместо да се накисва в саламура.

Кашкавалът на конци няма мека текстура като моцарела, а хората го обичат много и го използват като лека закуска много отдавна.

С него може да украсите всякакъв вид предястия и салати – просто се доверете на въображението си!

И така, разваля ли се кашкавалът на конци? Има ли същия срок на годност като обикновената моцарела? Нека видим.

Ако сте си купили кашкавал на конци, трябва да го съхранявате в хладилник, както и всички видове сирена – козе кашкавал до кашкавал гауда. Те обикновено имат специфични миризми, но могат да абсорбират такива и от храната в хладилника.

Ако не искате хладилникът ви да мирише зле, най-добре съхранявайте кашкавала в съд.

Той може да се развали, ако се съхранява при по-високи температури. Освен това, след разопаковане на продукта от оригиналната му опаковка, е препоръчително да се консумира в следващите седем дни.

Проверете срока на годност когато опаковката не е отворена, защото вашият кашкавал на конци може да има срок на годност повече от 6 месеца!

 Как да определите, че кашкавалът е развален?  

Със сигурност ще разберете това веднага. Първо, ако забележите странна миризма, това означава, че има проблем. Като цяло, ако кашкавалът ви на конци вече не мирише на мляко, време е да го хвърлите.

Разваленият кашкавал обикновено има мухлясал вид и тогава продуктът, заедно с опаковката, трябва да се изхвърли веднага.

В редки случаи кашкавалът може да не мирише лошо или да изглежда мухлясал, така че тогава трябва да го опитате и да разберете. Ако има остър вкус, като развалено мляко, време е да го изхвърлите.

Кашкавал на конци – не само вкусен, но и развихря въображението
Scroll to top