Подарете си вълшебна почивка в Анталия

почивка в Анталия

почивка в Анталия 2023
Подарете си вълшебна почивка в Анталия. От древни римски руини до крайбрежните красоти на Средиземно море. Tук са най-добрите места за впечатляваща почивка в Анталия, Турция.
Разпростирайки се между границите на континента и границата между древността и съвременността, Турция е очарователна дестинация както за любителите на историята, така и за пристрастените към приключенията.

Подарете си вълшебна почивка в Анталия

Най-вдъхновяващите неща за правене в Анталия на почивка
С автентичните улици на стария град като кошер от история, огромния избор от идилични плажни хотели, насочени към пълна релаксация, разположени по крайбрежието и руините на римските укрепления само на един хвърлей разстояние, има много неща за правене в Анталия. 

Представете си състезания с колесници на запазения стадион в Перге

Провинцията около Анталия (Antalya) е огнище на красиви и исторически важни паметници. Проучването им трябва да се класира на първо място в списъка Ви с това, което да правите в Анталия.
Руините на Перге, бившата столица на малоазийския регион Памфилия Секунда, са невероятен пример за римската архитектура, която все още съществува в района. Повечето идват, за да видят невероятния Голям театър и комплекта от две необичайни порти-кули, които някога са контролирали достъпа до града.
Но масивният стадион, един от най-големите и най-добре запазените в света, е най-вълнуващата част от всяко пътуване до Перге. Създаден да побира до 15 000 зрители, които да гледат състезания с колесници, нямате друг избор освен да седнете на трибуните и просто да си представите какво трябва да е било по време на едно от тези епични състезания. 

Посетете древния разрушен град Аспендос

На около 40 километра от самата Анталия, останките от древния град Аспендос са друго достойно еднодневно пътуване. Най-невероятната гледка е театърът, който датира от 160-180 г. и е най-добре запазеният театър от този вид в света.
Изкачете се по широките редове седалки, за да застанете на най-горното стъпало и изпитайте какво е било да си част от представление тук, събитие, което изследователите смятат, че е било посетено от до 8000 души. На кратко разстояние можете също така да надникнете със страхопочитание в задаващите се акведукти, които някога са осигурявали на града вода от близките планини.
Турция е страна със забележително богата история и забележителности като руините на Аспендос са незаменим елемент от разглеждането на забележителностите на Анталия, когато сте на почивка тук. 

Усетете бързеите на рафтинг обиколка, изпълнена с адреналин

лятна почивка в Анталия

На около 90 км от Анталия се намира едно от най-добрите места за рафтинг в Турция: Национален парк Koprulu Canyon. Дом на най-дългия каньон в страната, невероятно място за рафтинг и една от най-добрите приключенски атракции на Анталия. Преминете през всички бързеи от клас I (за начинаещи) до VI (експерт), докато се спускате по живописната река Копру, минавайки през гори от борови, кипарисови и кедрови дървета, които дори могат да предложат зърване на лисици, вълци или дори мечки. Можете също така да се настаните до реката в къмпинги, ако планирате да прекарате повече от един следобед на рафтинг в парка. 

Отпуснете се на някой от плажовете или луксозните курорти на Анталия

луксозни курорти на Анталия

Когато се уморите от разглеждане на руини и рафтинг, не пропускайте да се насладите на почивка в някои от най-известните туристически атракции на Анталия – нейните плажове.

Бреговата ивица, известна с това, че е район с невероятна природна красота, с множество плажове, където можете да отидете да се отпуснете и да се заредите с галещите лъчи по Тюркоазения бряг.
Konyaalti и Lara Beach са основните плажове, достъпни от града. Konyaalti се простира на 7 километра на запад, докато Лара бийч е в източната част на града и е близо до някои от най-лъскавите ваканционни курорти в района.

Ако искате да избягате от тълпите, Капуташ, на три часа път с кола от Анталия, е малко по-скромно преживяване, но е идеално за уиндсърфисти и просто за бягство от града.

Подарете си вълшебна почивка в Анталия
Scroll to top