rent-a-car
Най-доброто място за Вашите публикации!

Показателни признаци за предстояща ВиК авария

ВиК авария

1. Бавно течаща вода е ВиК авария

Често често срещан проблем с канализацията е бавно течащата вода и това е нещо, което много хора пренебрегват – предполагайки, че ще изчезне от само себе си. Бавно течащата вода обаче рядко се оправя сама. Всъщност това често е индикация, че има по-сериозен проблем по-нататък във вашата дренажна система, като например счупена дренажна тръба или запушване и има ВиК авария.

Ако имате запушване или спукана тръба, която причинява бавно течаща вода и я оставите необработена, вероятно ще причините ВиК авария, като наводнение или тръба ще се спука, изхвърляйки вода из целия ви дом. Ето защо е най-добре да се обадите на професионалисти в областта на ВиК авариите веднага щом откриете бавно течаща вода във вашите канали.

2. Ниско водно налягане от вашите кранове

Налягането на водата е изключително важно за нормалното функциониране на вашата дренажна система и гарантира, че вашите канали се промиват ефективно през отпадъчните води. Ако забелязвате минимално налягане на водата, течаща от вашите кранове, това може да означава, че във вашия район има спукан водопровод поради извършвани ремонти.

Като алтернатива, това може да означава счупена дренажна тръба, която може да доведе до ВиК аварии. Преливане, срутване или пълно счупване на канализацията. Тъй като ниското водно налягане е спешен сигнал за по-сериозен проблем, най-добре е да се обадите на фирма веднага, за да избегнете извънредна ситуация.

3. Наводняване на канализацията

Може би не е нужно да ви казваме, но наводнените канали са силен знак за спешна дренажна ситуация и предстояща ВиК авария. Запушените канали и счупените тръби обикновено причиняват наводняване на канализацията. И могат да имат драстичен ефект върху жизнената ви ситуация, интериора и хигиената на дома. Наводняването на канализацията е един от най-честите дренажни проблеми. Ако канализацията ви се наводнява, обадете се незабавно, за да може да се отстраним проблема възможно най-бързо и ефикасно. Преди да се превърне в сериозна ВиК авария.

4. Замръзнали дренажни тръби

Зимата отново ни прокрадва, дните стават все по-къси и времето става все по-студено. Наред с многобройните трудности, зимата може да причини и проблеми на вашата дренажна система, като например замръзнали дренажни тръби. Тръбите могат лесно да замръзнат през зимата, ако през тях не тече редовно топла вода. След като вашите тръби замръзнат, те са много по-податливи на спукване.

Ето защо, докато се свързвате с фирма за помощ. Бихме ви посъветвали да спрете водоснабдяването си през спирателния кран, за да сте сигурни. Специалисти ще могат да ви посъветват допълнително за най-доброто решение.

Избягвайте да отстранявате проблема сами. Тъй като това често може да доведе до счупване или спукване на тръби и необратима ВиК авария.

Показателни признаци за предстояща ВиК авария
Scroll to top