rent-a-car
Най-доброто място за Вашите публикации!

Типовете храна за котки спрямо възрастта им

Храна на котки спрамо възрастта им

Храна за котки спрямо възрастта

Котенца

От решаващо значение е да храните вашето коте с правилната диета по това време, тъй като то все още расте в костите и ставите си. Основата на диетата на вашето коте трябва да бъде висококачествена, балансирана, първокласна търговска храна за котки. Все пак можете да предложите варени или сурови меса за разнообразие. 

Избягвайте да храните котето със сурово месо, докато котето не навърши 20 седмици. Тъй като имунната му система не е достатъчно здрава за потенциални патогени. Ленти сурово говеждо месо могат да помогнат за премахване на плаката от устата на вашето коте или по-възрастна котка.

Важното е, че никога не хранете котето си с варени кости. Те могат да се разцепят и да причинят вътрешно увреждане или да запушат чревния тракт.

Също така е добра идея да включите малко влажни храни в диетата на вашето коте. Мокра консервирана храна за котки или варено месо е добра отправна точка. Установено е, че влажната храна спомага за здравето на пикочните пътища. 

По отношение на най-доброто количество храна за котки, то се свежда до размер, тегло, порода и цялостно здравословно състояние, така че винаги се консултирайте с вашия ветеринарен лекар. Обикновено на котенцата трябва да се предлага храна поне четири пъти на ден. Разбира се, те може да не желаят да ядат всичко това, но предложението винаги трябва да е налице.

Възрастни котки

Подобно на котенцата, основата на диетата на вашата възрастна или възрастна котка трябва да бъде висококачествена, първокласна търговска котешка храна. когато пазарувате, проверете етикета на опаковката, за да видите за каква възраст е подходяща храната. Ако някога се съмнявате или имате нужда от помощ, вашият ветеринарен лекар ще може да ви помогне.

Както при котенцата, не се колебайте да предлагате на котката си разнообразна храна като прясно или варено месо или риба. Месестите кости или прясното месо са чудесен източник на протеини, просто се уверете, че са подходящи за хора, тъй като някои продукти от месо и кости за домашни любимци може да съдържат консерванти, които могат да бъдат вредни за вашата котка.

Винаги признавайте, че по-възрастните котки може да имат здравословни проблеми, които неправилната диета може да повлияе неблагоприятно. Много се възползват от мокра диета, която е консервирана, прясна или варена, за да увеличи количеството течности, които консумират. Винаги се консултирайте с вашия ветеринарен лекар за подходяща диета, ако котката ви има здравословни проблеми.

По отношение на броя на порциите, това ще зависи от размера и възрастта на вашата котка, но винаги внимавайте, когато намирате баланса между прехранване и недостатъчно хранене. Възрастните котки обикновено предпочитат да ядат по-малки хранения през деня, така че им предлагайте храна поне три или четири пъти. Яденето на по-малки, по-чести хранения се свързва с по-добро здраве на пикочните пътища.

Когато се съмнявате, говорете с експертите. Вашият ветеринарен лекар ще може да Ви помогне да отговорите на всички въпроси, които може да имате, свързани с вида на храната и колко да храните котката си.

Типовете храна за котки спрямо възрастта им
Scroll to top