rent-a-car
Най-доброто място за Вашите публикации!

Често задавани въпроси относно етикета за онлайн доставка на цветя

онлайн доставка на цветя

Често задавани въпроси относно етикета за онлайн доставка на цветя. Бакшиши, бързи поръчки и други. Тъй като Свети Валентин е точно зад ъгъла, много хора се готвят да изпратят цветя на своя специален човек. В днешно време е също толкова обичайно да направите онлайн поръчка за доставка на цветя , колкото и да посетите цветар.

Често задавани въпроси относно етикета за онлайн доставка на цветя

Но като толкова много възможности за пазаруване онлайн, това също отваря цяла поредица от нови въпроси относно подходящия етикет. Колко трябва да дадете бакшиш на доставчика на цветя? (Особено ако е подарък?) Какви са тънкостите на бързата поръчка? Какво трябва да очаквате и какво заслужава жалба за обслужване на клиенти? За да направите онлайн доставката на цветя малко по-малко стресираща, ето няколко полезни съвета за етикет.

Бакшиш при доставката

Повече от всичко друго, бакшишът изглежда предизвиква принуда, когато става въпрос за онлайн поръчка на цветя. Едно нещо, което прави това особено сложно е, че обикновено цветята се изпращат и доставят като подарък. Следователно, ако трябва да дадете бакшиш, изпращате ли подарък, който в крайна сметка струва пари на получателя? Въпреки че не е необходимо да давате бакшиш на доставчик на цветя, мненията по темата се различават значително.

Арбитрите на правилния етикет, дори не изброява хората, доставящи цветя, в изчерпателния си списък с указания за бакшиши. Така че, като основна линия, не, не е грубо да не дадете бакшиш на човека, който доставя вашите цветя. Въпреки това, обикновено много хора избират да го направят и обикновено се стремят към някъде в диапазона от 2 до 5лв. Ако давате бакшиш и букетът/растението е много голям или изглежда тежък за носене, помислете за надхвърляне на 5лв. Има определени обстоятелства, при които бакшишът е учтиво нещо. Ако доставчикът на цветя трябва да положи специални усилия за вас, покажете му своята благодарност с малко допълнителни пари.

И накрая, ако вие сте този, който изпраща цветята, помислете дали да не добавите бакшиш към поръчката си, за да не накарате човека, който получава подаръка, да се чувства длъжен да плати.  Единственият случай, когато трябва да дадете бакшиш за доставка на цветя, е ако се оставят сватбени букети. В такъв случай това е по-голяма работа и нещо в диапазона 5-10лв е обичайно.

Поръчки и бързи доставки на цветя

Понякога изпращането на цветя в последния момент, особено ако искате да изпратите нещо в отговор на празнуване или разкаяние, е неизбежно. Има много цветарски магазини, които предлагат бързи поръчки и доставка на същия ден. Така че, ако сте чакали до последната минута, вероятно има опция за вас. Имайте предвид обаче, че може да Ви струва повече. Често доставката на същия ден или бързите поръчки са значително по-скъпи поради допълнителния труд, който изисква сглобяването на букет и доставката му навреме с толкова кратко предизвестие.

Бъдете внимателни и към натоварените сезони. Ако сте чакали до следобеда на Свети Валентин, за да се сетите да поръчате цветя, може просто да нямате късмет. Ако някой има желание да Ви помогне да достави букет, бъдете мили и внимателни с времето му. В тези случаи е най-добре да дадете щедър бакшиш. Когато изпращате онлайн цветя, прочетете внимателно дребния шрифт за това как се доставят вашите цветя. Някои уебсайтове предлагат места за заявяване на специална обработка/инструкции, така че се огледайте, докато намерите услугата, която обработва доставката по начина, по който предпочитате.

Често задавани въпроси относно етикета за онлайн доставка на цветя
Scroll to top