Как да премахнем космите от канала на душа 

ВиК фирма за отпушване на канали

Отпушването на канала на душа може да е предизвикателна задача. Това е така особено когато причината е натрупването на коса. Премахването на космите от канала на вашия душ е не особено трудна задача, с която и само може да се справите. Нужни са ви няколко инструмента и прости техники или ВиК фирма за отпушване на канали.

Ето и няколко прости стъпки за премахване на космите от канала на вашия душ: 

Първата стъпка от премахването на космите от канала на вашия душ е премахването на всички видими косми, които са близо или върху канала. Може да направите това, като използвате клещи или пинсети за да издърпате косата от канала. Изхърлете косата в кошчето за да не се озове отново в канала. 

Възможно е да има още коса в канала, дори и след премахване на видимата коса. Втората стъпка от процеса налага използването на дренажна змия. Дренажната змия е широко разпространен инструмент използван за разбиване и премахване на запушванията.

Правилната употреба на дренажната змия се състои в това да я поставите в канала и да я завъртите по посока на часовниковата стрелка и след това обратно, докато най-накрая достигнете причинителя на запушването. Когато усетите съпротивление е необходимо внимателно да издърпате дренажната змия от канализацията, за да отстраните всякакви косми, които е хванала. 

Ако не успеете да се справите с дренажната змия, винаги може да пробвате ВиК фирма за отпушване на канали

Първо, трябва да напълните канала на душа с достатъчно вода, След това поставете буталото върху канала и извършете няколко движения нагоре-надолу. Освободете буталото за да създадете засмукване и да издърпате косата. 

За да предотвратите запушването на канала на вашия душ в бъдеще има няколко превантивни мерки. Може да използвате уловител за коса или цедка, която се слега над канала. Може също така да използвате смес от сода за хляб и оцет за да почувствате канала редовно. 

Въпреки че, премахването на косата от канала на душа е сравнително лесна задача, дългото и отлагане може да доведе до сериозни запушвания. В такива случаи е най-добре да се обърнете към лицензирана ВиК фирма за отпушване на канали за София. 

Как да премахнем космите от канала на душа 
Scroll to top